11/08/23 - 16:47h

Toronto: Monfis u četvrtifinalu

 

Pobeda za nastavak sigurne igre.


Source: Getty Images AsiaPac

Francuski teniser Gael Monfis prikazao je još jednu sigurnu partiju u pobedi nad teniserom iz Australije Aleksandrom Vukićem, po setovima 6-4, 6-4. Ovom pobedom Monfis se plasirao u njegovo peto četvrtfinale na tlu Kanade.

Monfis je od starta meča uspeo da nametne svoj tempo prepoznatljivom igrom koja ga je krasila tokom većeg dela karijere pa i ne čudi podatak da je u prvom setu imao pet brejk prilika – od kojih je realizovao poslednju za vođstvo u ukupnom skoru. Drugi set je krenuo u sličnom ritmu, odnosno sa brejkom prednosti u odnosu na Australijanca što je, uz sigurne gemove na svoj servis, bilo dovljno za trijumf koji će mu samo dati preko potreban podsticaj za nastavak turnirske sage.

 

– Pokušavam da idem postepeno, korak po korak. Da budem iskren, imao sam malo i sreće, ovaj meč je mogao da ode na bilo koju stranu. Pokušavao sam da ostanem fokusiran na moje servis gemove kako bih ubrzao igru i stavio dodatan pritisak na protivnika- izjavio je Gael Monfils posle zavreštka meča.

 

Sledeći protivnik Francuza je Janik Siner (sedmi nosilac) koji je u četvrtfinale dospeo nakon odluke Endija Mareja da se povuče sa turnira.

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Gael Monfis, Masters, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.