11/08/23 - 14:48h

Toronto: Još jedna dobra partija Fokine

 

Nastavak dobrih rezultata na tvrdoj podlozi.


Source: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Alehandro Davidovič Fokina je prikazao još jednu dobru partiju na ovogodišnjem turniru u Torontu, ovoga puta savladan je favorit, peti tesnier sveta, Kasper Rud u tesnom i neizvesnom meču, po setovima – 7-6, 4-6, 7-6.

Nakon što je Španac slavio u tajbrejku prvog seta, usledila je pauza zbog kiše u trajanju od sat vremena. Čini se da je ovo bolje uticalo na Kaspera Ruda koji se na teren vratio znatno sigurniji u svoje udarce pa je tako i slavio u drugom setu. Odlučujući momenti u meču viđeni su pri rezultatu 5-3 kada je Norvežanin imao meč na svojoj strani. No, Fokina je priredio izuzetan povratak pa je slavio u odlučujućem setu uz 58 vinera na svom finalnom kontu – taj statistički podatak ukazuje na agresivnost koja je, čini se, bila presudna u ovom meču koji je trajao duže od tri sata.

 

– Održao sam fokus na svakom poenu. On je imao servis da završi meč, ali ja sam imao fokus da budem prisutan i da ne odustanem. Bilo je vrlo teško, igrali smo zaista duge razmene sa mnogo nametnutog pritiska- završio je Fokina obraćanje okupljenima koji su mogli videti zaista dobar meč.

 

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Masters, Masters u Torontu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.