15/09/21 - 21:38h

Toni: Verujem da će Rodžer i Rafa odahnuti zbog Novakovog poraza

 

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, u kolumni za “El Pais” pisao je o porazu Novaka Đokovića u finalu US opena.


Foto: Julian Finney/Getty Images Europe

– Čak i velike šampione, ponekad, izdaju nervi i spreče ih da izdrže pritisak u datom trenutku. To se u nedeljnom finalu desilo Novaku Đokoviću. Bio je svestan da se suočava sa najvažnijim mečom života, susretom koji je trebalo da završi debatu koja je u teniskom svetu bila mnogo prisutna, ko je najbolji igrač u istoriji sporta. Srbin, Rodžer Federer ili Rafael Nadal. – napisao je Toni.

On je istakao da u raspravi oko najbolje tenisera svih vremena ne treba govoriti samo o Novaku, Rodžeru i Radi.

– Istina je da navijači i eksperti uzimaju u obzir samo trenutne igrače. Dešava se to i u drugim sportovima. Mislim da bi ozbiljna greška bila izostaviti Roda Lejvera u tim istorijskim raspravama u tenisu. Od njega niko nije uspeo u jednoj godini da osvoji sva četiri slema. On je to uradio dva puta, 1962. i 1969. Između kojih su prošle godine u kojima nije mogao da se kao profesionalac takmiči na slemovima.

On je dalje analizirao Novakov poraz u Njujorku.

– Možemo da raspravljamo o tome da li je taj prvi brejk u meču oduzeo veru srpskom igraču, koji je ubrzo video da taktika koju je želeo, u dugim razmenama sa osnovne linije neće raditi za njega, jer je Rus bio spreman da pati. Ili da je novi šampion uspeo da se dobro nosi kroz igru i koji je vredan titule i jasan primer koji drugi mogu da slede. Ipak, ne možemo da ignorišemo tu izdaju svega u Novakovoj igri o kojoj je pričao, a koja je bila evidentna u tim poslednjim gemovima trećeg seta. Veliki pritisak koji je značio da je sve na talonu, sprečio da ga je da se odupre nemilordnoj Danilovoj igri. I moram da priznam da sam i sam bio iznenađen što ga vidim tako uznemirenog. U poslednje vreme bio je možda manje otporan, ali je ipak poznat po svom ogromnom kapacitetu da izdrži momente maksimalne tenzije snagom i koncentracijom.

Kako dodaje, zbog ovog Đokovićevog poraz Rodžer i Rafa će odahnuti.

– Verujem da će i Rodžer i Rafa odahnuti (verujem i Lejver isto) i da sada mora da se osećaju malo jačim za trku koja sledi. Đoković će se suočiti sa bolnim porazom, ali će podići glavu i krenuti u novu sezonu. Federer i Rafael će obnoviti svoj borbeni duh da se pre svega bore za svoj oporavak. I trojka će nastaviti da daje razlog milionima njihovih navijača da ih prate i podržavaju još neko vreme.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Toni Nadal, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.