26/10/20 - 18:55h

“To što je Nadal uradio se može smatrati najvećim dostignućem u istoriji sporta”

 

Pol Anakon, nekadašnji trener Rodžera Federera, govorio je o Špancu Rafaelu Nadalu.


Nadal je na ovogodišnjem Rolan Garosu po 13. put došao do titule čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju grend slem trofeja (20).

Anakon je prokomentarisao tezu da Nadal dominira na samo jednom od četiri najveća turnira, a da na ostala tri ima najmanje trofeja u odnosu na svoje najveće rivale.

– Razumem takvu koncepciju, ali sama pomisao da bi osvajanje 13 titula na Rolan Garosu odjednom postala negativna stvar je suluda. U stvari, verujem da se to može smatrati najvećim dostignućem u istoriji sporta. To je nešto što nikada niko neće ponoviti. – rekao je Anakon za italijanski „Tenis Magazin”.

On smatra da je veoma teško proglasiti jednog tenisera za najboljeg u istoriji.

– Najveći svih vremena… To je izuzetno teško proglasiti. Pored grend slemova, morate da uzmete u obzir broj nedelja na vrhu svetske rang-liste, osvojene Masters trofeje, Dejvis kupove…Većina ljudi smatra najtežim i najvrednijim osvajanje grend slem titula, ali ja se sećam da mi je Pit Sampras uvek govorio da njegovo najveće dostignuće nije 14 Gren slemova, ili sedam pobeda na Vimbldonu, već šest uzastopnih godina na poziciji 1, ATP liste.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Pol Anakon, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.