07/06/22 - 18:08h

“To što je Nadal uradio je na granici sa dopingom”

 

Francuski biciklista Gijom Martan je “između redova” optužio Rafaela Nadala za doping.


On se osvrnuo na inekcije koje je Španac primao da bi mogao da nastupa na Rolan Garosu.

– To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi ako smo povređeni ili bolesni ne možemo da trčimo, ne takmičimo se i to mi zvuči kao normalna stvar iz nekoliko razloga. Prvo, zbog zdravlja sportiste. Na duge staze ne znam koliko je to dobro po Nadalov zglob, a takođe, lekovi – a posebno injekcije – nemaju lekovito delovanje i sigurno mogu da utiču na performans, ili da čak unaprede nečiji performans. Zbog toga meni deluje da je ovo bilo na granici. – rekao je Francuz za L’Ekip.

Od 2011. u biciklizmu postoji pravilo “bez igli”.

– Da je biciklista uradio isto, čak i da to nije zabranjeno, svi bi krenuli da ga optužuju da je dopingovan. Tu je takva kulturološka pozadina zbog raznih klišea koji su vezani za biciklizam. – rekao je Martan i dotakao se Zlatana Ibrahimovića koji je radio nešto slično kao Nadal:

– Ljudi se dive Nadalu zbog toga kako je izdržao jake bolove. Verujem da je i Zlatan Ibrahimović pričao i injekcijama koje je primao u koleno. Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe velike bolove, ali oni u stvari koriste supstance kako bi izdržali bolove i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobednik u biciklizmu, na Turu, čak iako ništa ne uradi – biće optužen za doping.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.