28/09/23 - 10:55h

TO JE NOVAK ĐOKOVIĆ: Pripremao sam se šest meseci za Rajder Kup!

 

Foto: Getty Images AsiaPac

Svojevremeno su za rukometnog mađioničara Ivana Balića stručnjaci govorili da je satkan tako da bi bio među najboljima na svetu kojeg god sporta sa loptom da se dohvatio. Posle sjajnog nastupa na Rajder Kupu u Rimu, jasno je da se za Novaka Đokovića može konstatovati slično kada je “loptica” u pitanju.

Najbolji sportista svih vremena zablistao je na ol-star golf turniru u Rimu i doprineo pobedi svog tima. A potom je otkrio da dobra igra nije slučajnost:

Šest meseci sam trenirao golf, jer nisam hteo da nekog pogodim lopticom u glavu, niti da se obrukam. To ne sme da mi se desi jer nisam osiguran – rekao je u šaljivom tonu.

Kada su me pozvali, pomislio sam da moram da prihvatim, ali i da moram da budem spreman. Odmah sam pitao ko će igrati i želeo sam da znam njihov hendikep. Tada sam počeo više da treniram.

Iako je više puta igrao ovaj sport u raznim prilikama, priznaje da je proredio posete terenima za golf.

Kao otac imam manje vremena, zato sam u poslednijh šest godina ređe igrao. Ali kada sam dobio poziv, povećao sam broj sati i u poslednjih šest meseci, a posebno poslednjih desetak dana, trenirao više. Uzimao sam i lekcije. Morao sam da budem siguran da ću igrati na dovoljno dobrom nivou. Bilo je veoma uzbudljivo i veoma sam zahvalan Rajder kupu što je ugostio i moj tim i mene.

Ostaće Novak koš malo u italijanskoj prestonici.

Ostaću u Rimu do petka, želim da gledam početak takmičenja. Čuo sam da je atmosfera veoma naelektrisana, da su vibracije neverovatne. Zato ću biti na mestu da uživam u fantastičnom golfu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.