18/11/19 - 14:51h

Tim: Sledeće godine ćemo videti novog grend slem šampiona

 


Austrijanac Dominik Tim je rekao je da je poraz u finalu Završnog turnira jedan od najbolnijih u njegovoj karijeri, ali da je ponosan na svoje učešće u Londonu.


Source: Getty Images Europe

Dominika je nakon više od dva i po sata igre savladao grčki teniser Stefanos Cicipas.

– Veoma sam ponosan i srećan zbog svog nastupa na Zavrnom turniru. Uspeo sam da prevaziđem veoma komplikovane situacije tokom nedelje. U utorak sam bio veoma bolestan kada sam pobedio Novaka u teškom meču. U narednim danima zdravlje se popravljalo, ali nisam bio 100 posto spreman. Igranje u finalu je za mene neverovatan rezultat. – rekao je Tim.

On je u gpugnoj fazi takmičenja savladao Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Sašu Zvereva. Godinu će završiti kao četvrti igrač planete.

– Ovo je jedan od onih poraza koji me najviše bole. Nije kraj sveta, uvek možete nešto da naučite. Mentalni aspekt je veoma važan, ovo je razčaranje sada, ali kako vreme bude prolazilo biće sve bolje i biće mi drago zbog sjajne godine koju sam imao.

Dominik veruje da će u narednoj sezoni nova generacija tenisera moći da prekine dominaciju Đokovića, Federera i Nadala.

– Mislim da ćemo sledeće godine prekinuti dominaciju ‘velike trojke’, jer svi znamo da možemo da igramo tenis na vrhunskom nivou. Rekao sam već to i opet ponavljam: sledeće godine ćemo videti novog grend slem šampiona.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Dragan November 21, 2019 Odgovori

Aha slazem se šampion 2020 če sigurno biti neko novo ime…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.