04/08/20 - 20:23h

“Tenis daje 200 dolara za nedelju dana, kladioničari nude tri ili pet hiljada za jedan meč”

 


Argentinac Marko Trunheliti ponovo je potegao priču o klađenju u sportu.


zimbio.com

Nedavno je objavljeno da je Trunheliti sarađivao sa Jedinicom za integritet u tenisu i na taj način pomogao da se razotkriju određene osobe koje su pokušavale ili uspevale da nameste mečeve.

Od onda je nekoliko puta pričao na tu temu.

– U tenisu mnogo ljudi donosi odluke isključivo iz ličnih interesa. Sistem je pokvaren. Ja to uvek upoređujem sa gradom od 3.000 stanovnika u kojem oko 70 živi kako bi trebalo. Ko bi na to pristao? – objasnio je Argentinac i dodao:

– Tenis na to pristaje i nudi vam 200 dolara zarade za nedelju dana rada, dok vam kladioničari nude 3.000 ili 5.000 dolara da namestite jedan meč.

On je rekao da je dobio pomoć od ATP-ja tokom suspenzije sezone, ali da to ne rešava problem raspodele novca u tenisu na duže staze.

– Dobio sam pomoć od 4.000 dolara od ATP i iskreno sam im zahvalan, ali da li je normalno da igrač koji je 100. ili 130. na svetu ne može da (u ovoj situaciji) opstane u sportu u kojem ima toliko milionera? Ne bih rekao da jeste, ali ne znam više o svemu jer je ATP neprozirna organiacija koja izuzetno malo komunicira, a i kad to radi – radi sa malim brojem igrača. – zaključio je.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.