21/07/20 - 18:25h

Ponovo pomeren nastavak sezone!

 

Teniska sezona neće se nastaviti 14. avgusta, kako je bilo planirano.


Prvi turnir koji je trebalo da se igra još od marta kada je suspendovana čitava sezone, otkazan je. Sezona se neće nastaviti u Vašingtonu 14. avgusta.

– Nakon nekoliko meseci neprestanog rada našeg tima i sarađivanja sa mnogim deoničarima, srce nam se slama što moramo da objavimo da 52. izdanje Citi open-a odlažemo za leto 2021. godine. Na samo 23 dana do početka turnira i dalje imamo još mnogo eksternih problema, koji uključuju i probleme sa putovanjem kao i bezbednosne mere. To nas je dovelo do toga da moramo da donesemo ovakvu odluku kako bismo ispali fer prema igračima, dostavljačima i parnterima i kako bi oni mogli da prave dalje planove.

Veoma smo razočarani što nismo uspeli da igračima omogućimo ovu priliku da se takmiče, kao i što nismo navijačima mogli da omogućimo da ponovo uživaju u gledanju jednog ATP turnira. Sport ima veoma važnu ulogu u ujedinjavanju naših zajednica, inspirisanju mladih, stimulisanju ekonomije i donošenju sreće navijačima širom sveta, tako da jedva čekamo da to sve vratimo svetu naredne godine.

Želimo da izrazimo veliku zahvalnost svim našim deoničarima koji su bili uz nas tokom celokupnog do sada nezapamćenog procesa, a najviše igračima, ATP i WTA turu, USTA, gradonačelnici Murijel Bauzer i njenom timu u Vašingtonu, Vladi Vašingtona, Nacionalnom parku, WTEF i našim drugim partnerima. Jedva čekamo da održimo još jedno nezaboravno izdanje Citi open-a, američke letnje teniske tradicije, u avgustu 2021. godine pred entuzijastičnim, rassprodatim tribinama na koje je naša zajednica navikla u prethodnih 50 godina. – naveli su organizatori u saopštenju.

Iako je “zagrevanje” za Masters u Sinsinatiju i US Open otkazano, direktorka US opena Stejsi Alester istakla je da pripreme za ova dva takmičenja idu po planu i da otkazivanja neće biti.

Dakle, umesto 14. avgusta, tenis se vraća 22. u Njujorku, gde će se prvo igrati Sinsinati Masters, a potom i US Open.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Tatic Mile July 23, 2020 Odgovori

Djokovic nebi trebao uopste ici u Ameriku jer koliko ga tamo ,,vole” mogli bi ga namerno zaraziti. Pogledajte samo izjave americkog tenisera Sem Grot koji poziva tenisete sveta da se zajedno udruze protiv Djokovica. Da je to slucajno nas teniser izjavio protiv bilo kojeg tenisera bio bi potpuno sakcionisan da igra tenis. Pa gde tu ta jebena pravda i koje provodi – ostapleri.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.