15/11/22 - 20:26h

“Telo, godine i lična situacija mi ne dozvoljavaju da se borim za prvo mesto”

 

Španac Rafael Nadal poražen je u dva dosadašnja meča na ATP finalu.


Source: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Bolji od njega u dva seta danas je bio Feliks Ože-Alijasim.

– Igrao sam bolje nego prvog dana, generalno. Nisam koristio svoje prilike. Izgubio sam gem na 4:3, odigrao sam užasno. Borio sam se do kraja, ali kada vam ne ide, teško je promeniti dinamiku i rezultat pod ovim okolnostima. Na ovakvoj podlozi, protiv najboljih servera, sjajnih igrača, teško je. Ne mogu da se žalim, samo ostaje da prihvatim ono što je bilo, a to je da je protivnik igrao bolje u ključnim poenima. Čestitam mu. – rekao je Nadal nakon meča.

Još uvek ima šansu da godinu završi kao prvi na svetu ukoliko nekako uspe da prođe grupnu fazu, a potom i osvoji turnir.

– Završiti sezonu kao broj jedan je veliko dostignuće. Bilo bi sjajno u ovoj fazi moje karijere. Ipak, kažem da neću slediti ponovo taj cilj. Dešava se, situacija me je dovela nadomak toga, fantastično. Ipak telo, moje godine i lična situacija mi ne dozvoljavaju da jurim za tim ciljem. Osvojiti dva slema nije bilo dovoljno. Nije bilo dovoljno dobro jer nisam mogao da igram. Ne znam koliko sam igrao, 10, 11, 12 turnira. Možda sam devet završio u dobrim uslovima. Teško je kada se borite sa dobrim mladim igračima koji mogu da igraju mnogo turnira ako to žele. U situaciji su kao ja pre 15 godina. Srećan sam i zbog Karlosa, velika stvar za njega. To je sjajna vest i za sport u Španiji. Zaslužio je da bude prvi posle sjajne sezone.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP finale, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.