04/04/22 - 22:40h

Švjontek: Plakala sam 40 minuta kada sam saznala da se Barti povukla

 

Poljakinja Iga Švjontek otkrila je da je plakala kada je saznala da se Ešli Barti povlači iz profesionalog tenisa.


Foto: Getty Images AsiaPac

Ona je tu vest pročitala dok je ležala na krevetu i odmarala.

– Plakala sam 40 minuta. Pre svega zbog njenog povlačenja. Nisam znala da će se to dogoditi, stvarno me je iznenadilo. Uvek sam imala tu viziju da ćemo obe igrati do 35 godina, dok nam se tela ne umore i ne budemo mogle više. Trebalo mi je vremana da shvatim šta joj je sve prošlo kroz glavu. Njena odluka je bila hrabra i preplavile su me emocije zbog toga. – rekla je Iga.

Zahvaljujući Ešlinom povlačenju, a i zbog rezultata koji je postigla na Mastersu u Majamiju, Švjontek je od ovog ponedeljka prva teniserka sveta.

– Osetila sam emocije i zbog moje pozicije. Posle dva sata sam sebi rekla, hej, ne znaš šta će se dogoditi, ipak moraš da dobiješ neke mečeve. Rekla sam sebi, pričekaj sam emocijama i uzbuđenjima, jer imaš mnogo posla još da obaviš.

Ona je već nakon pobede u drugom kolu Majamija obezbedila prvo mesto na listi, a na ovom turniru je uspela i da osvoji titulu. To joj je 17. uzastupna pobeda i treći trofej u nizu – prethodno je slavila Dohi i Indijan Velsu.

– Emotivno, to je bilo vrlo intenzivno, osećala sam zaista svašta. Od zadovoljstva i ponosa, do zbunjenosti i iznenađenja. Ovih nekoliko nedelja su mi pokazali da mogu da verujem u sebe i svoj tenis. Pre ovoga stvarno nisam znala da mogu da napravim ovakav niz, tako da me je to iznenadilo. Posle Dohe i Indijan Velsa nisam imala vremena da svarim sve što sam postigla. Sada ću neko vreme odmoriti i analizirati šta se to dogodilo da radne tačke gledišta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Ešli Barti, Iga Švjontek, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.