11/09/22 - 10:13h

Švjontek: Nebo je granica

 

Iga Švjontek osvojila je titulu na US openu.


Foto: Getty Images North America

Ona je u finalu bila bolja od Ons Žabur.

– Najviše sam ponosna na činjenicu da se mentalno ne slamam u važnim trenucima. Posle ovakvih mečeva, čak i ako izgubim, ne kajem se ni zbog čega jer znam da sam dala 100 posto. Ponosna sam i na to što – teniski gledano – imam više različitih rešenja i opcija na terenu, na pravi način koristim svoje veštine. Na to sam posebno ponosna jer znam kakav je osećaj nemati ideju na terenu, kada ne možeš da uradiš ništa da promeniš me. – rekla je Iga i nastavila:

– Teško mi je opisati kako se osećam, ali meč nije bio lak – iako sam na početku dominirala, znao sam da će biti neizvesno i da će Ons iskoristiti ako napravim neku grešku. U drugom setu je bilo fizičke borbe, i drago mi je što sam energetski uspela da se podignem i što sam bila precizna kada je bilo najvažnije.

Ona je dva puta osvojila Rolan Garos, da bi sada bila najboljia i na slemu koji se igra na tvrdoj podlozi.

– Shvatila sam na početku sezone da bih mogla da imam neke dobre rezultate na WTA turnirima, a došla sam i do polufinala Australijan opena. Ipak, nisam bila sigurna da li sam na nivou da osvojim betonski slem, pogotovo na US openu, gde je podloga veoma brza. Nisam to očekivala, ali za mene je ovo potvrda da je nebo granica.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Iga Švjontek, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.