16/02/21 - 12:14h

“Svakoj velikoj eri je potreban zlikovac. I Novak je postao upravo to”

 

Stručni konsultant “Herald Sana” i “Kanala 9”, Sem Grot, a nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Australije, napisao je kolumnu za “Dejli Telegraf” u kome Novaka Đokovića naziva “lošim momkom” koji je bio potreban Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru i uporedio ga sa Nikom Kirjosom.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Grot je mišljenja da Novak kada se zalaže za druge igrače zapravo najpre misli o sebi i da ne zna da li će Srbin moći da promeni negativnu sliku za koju smatra da javnost o njemu ima.

Prenosimo vam članak:

– Nijedan od njih neće baš uživati da čita ovo, ali svidelo im se to ili ne, dvojica teniskih zvezda koje su u ‘ratu’, Novak Đoković i Nik Kirjos, dele nekoliko stvari. Obojica vole da polarizuju javnost i dobijaju kritike za sve što urade. Oni su uvek daleko više na meti nego njihove kolege. Ali te nevolje koje privlače, stižu iz različitih razloga. I obojica se sa njom nose na drugačije načine. Kirjos zna da on nije svačija ‘šolja čaja’. On je to što jeste i ako vam se ne dopada, šteta za vas. Đoković, na drugoj strani, trudi se da oda utisak da ne mari da li ga neko ne voli, ali u dubini duše nisam siguran da je to tačno. On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula, on nikada nije dobio univerzalnu podršku kao onu. Saosećam se s njim zbog toga. Svakoj velikoj eri je potreban zlikovac. I on je postao upravo to.

Čak i ono što se desilo u Adelejdu, kada je tražio bolje karantin uslove za one u Melburnu, za šta bi neki rekli da je radio za druge igrače, mislim da mu se sve to obilo o glavu. Ko god ga savetuje, radi loš posao. Ili možda on nikog ne sluša. Sa svakom novom kontroverzom, dolazi i neko novo opravdanje, ‘mislio sam na druge, radio sam to za tenis’ i tako dalje. Ali tvrdnje da deluje zarad višeg dobra često deluju samoporažavajuće transparentno. Budimo iskreni, to je uglavnom očigledno prvo i prevashodno sve zbog njega samog. Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi. Ovaj sport nagrađuje individualni uspeh. Radiš ono što je najbolje za tebe. Za Đokovića, sada, to su grend slem trofeji. To je sve. On želi da taj rekord bude njegov. On želi da njegov legat bude da je najbolji teniser svih vremena i da sve ove negativne stvari budu zaboravljene. Ipak, sebi ne čini uslugu time. Otuda, kada se predstavlja nevinom žrtvom okolnosti, njegova prošlost boji poglede ljudi. Povrede uglavnom zahtevaju empatiju, pre nego sumnju.

Nekad morate da se zapitate da li je lakše da samo začepite svoja usta. Možda mu je muka od toga. On je globalna teniska zvezda, ima pravo na svoje mišljenje i možete reći da je zaslužio svoje pravo da ga podeli. Nažalost po njega, kada govori, on gotovo uvek deluje da je u manjini. Žalim ga zbog toga. Mislim da duboko želi da kao i svi mi oseti odobravanje i da se dopadne drugima. Niko ne želi da bude dečak na igralištu bez drugara. Deluje gotovo apsurdno da jedan od najboljih igrača jedne generacije može da ima tako negativnu javnu sliku i nažalost po njega, nisam siguran da će to moći da promeni ako nastavi da pali vatru. U bilo kojoj drugoj eri ne mislim da bi bilo ovako. Ali Rodžeru i Rafi je bio potreban negativac i dobili su Novaka.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 2

 
Džo February 16, 2021 Odgovori

Vi ste samo iskompleksirani Noletovim uspehom! Njega voli ko ga voli a do vas mu sigurno nije stalo jer ste daleko od realnosti i nepristrasnosti! Ljubomora je strašna bolest koja izjeda ceo zapadni svet zbog GOAT Novaka!

 
Dubravko February 20, 2021 Odgovori

Kakva zla namera u ovom tekstu! Uporediti broj 1 sa brojem 40 i ko zna, Novak je broj jedan zato sto je najboljin a verovatno i najbolji ikada (GOAT). Slobodno nastavite da ga mrzite i uporedjujete sa 40+ igracima ali cinjenica je da je on NUMBER 1.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.