29/01/23 - 15:40h

“Svaki put kad nam Novak ovako ispraši tur, to je lekcija”

 

Grk Stefanos Cicipas rekao je da nije previše razočaran nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu Australijan opena.


Foto: Getty Images North America

On je istakao da je generalno zadovoljan svojom igrom, ali i da je sa druge strane mreže imao boljeg protivnika, sa kojim su mu mečevi uvek lekcija, čak i kada izgubi.

– Imao sam problema sa servisom na početku meča, to je bilo primetno. Ne bih rekao da sam bio nervozan. Bio sam uzbuđen što sam na terenu, što imam priliku da se borim za prvo mesto. Radovao sam se meču, dao sam sebi pristojnu šansu. Ima stvari koje definitivno mogu da popravim i da budem bolji, s obzirom na okolnosti danas. I nema razloga da me današnji poraz previše pogodi. To je korak unapred. Trudiću se da osvojim više poena tokom sezone, da ima bolje rezultate, da se borim za veće trofeje. Uživam u tome kako igram, zbog svog pristupa igri, mentalne stabilnosti, nivoa koncentracije. Ima još toga da se doda na celokupnu strukturu moje igre. Ne mogu biti uzbuđeniji što sam na tom putu. – rekao je i dodao:

– Uradio sam sve što je bilo moguće da imam dobar meč protiv njega. Tim je radio izuztno na tome da mi daju najbolji mogući pristup. Nema ničega što nisam iskoristio kao svoju prednost. I nema ničega što sam mogao više da dobijem. Uradio sam bukvalno sve. Novak je igrač koji vas tera do krajnjih granica. Nije ovo nikakvo prokletstvo, nije ništa uznemirujuće. Dobro je za sport da imamo takmičare poput njega, šampione kao što je on. Važan nam je ako želimo da dođemo u njegovu poziciju jednog dana. Kada nam ispraši tur ovako, to je svaki put dobra lekcija. I mene je učinio mnogo boljim igračem. Podigao mi je nivoe koncentracije svaki put kada bismo igrali. Morate da budete stvarno uključeni u igru kada ste na terenu sa njim. Nalazim da je to veoma važno za moju karijeru, da ima takav igrač koji me čini da rastem i da budem maksimalno posvećen svaki put kad se sastanemo.

Cicipas je posle meča rekao da je Đoković najbolji koji je ikada igrao tenis.

– Nisam ništa izmislio. Brojke govore za sebe. Ima 22 titule, zar ne? Imamo i druge velike šampione, kao Nadala i Federera, oni su svi najbolji koje je naš sport imao. Ne samo naš sport, već sport uopšte. Imali smo pravi blagoslov da imamo tri takva šampiona. Ne bih sve da stavim na njegovu stranu, i drugi su mnogo doprineli, oni su razlog što sam ja tu sada. Novak je jedan od njih. Gledao sam ga kao dete, dopadalo mi se kako igra. I da, stvarno sam mislio to što sam rekao. Zaradio je to zbog tolike posvećenosti, profesionalizma u svakodnevnom životu. To je poziv za buđenje da i ja uradim isto. Mogu samo da naučim iz toga i iskoristim to za svoje dobro. Drago mi je da sam dobio tu priliku. U današnjem svetu društvenih medija, svaka informacija koju možete da izvučete je bitna, ovo je najbolja era da se igra tenis.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.