22/07/23 - 18:31h

SUSRET GIGANATA: Kako je Jelena Genčić u prvom susretu sa Novakom videla budućeg šampiona (VIDEO)

 

Novinar Aleksandar Gajšek ispričao je neverovatnu priču o prvom susretu Novaka Đokovića i Jelene Genčić.


Jelena Genčić

Iz priče koju je ispričao u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” vidi se da je Novak već u najranijim danima pokazivao osobine budućeg velikog šampiona. Iako je imao samo pet godina, već su se u njegovoj ličnosti isticali upornost, disciplina, kao i posvećenost onome što želi da ostvari.

Imao je veliku sreću da je tada naišao na nekoga ko to ume da prepozna. I to ne bilo koga, nego Jelenu Genčić koja je otkrila i druga velika imena, poput Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.

Aleksandar otkriva kako je Novakova posvećenost i Jelenina sposobnost da u tako malom detetu vidi grend slem šampiona dalo temelje za impresivnu karijeru jednog od najboljeg tenisera svih vremena.

– Jel ti znaš kako su se oni sreli prvi put? Ovako je to bilo… – započeo je priču Gajšer:

– Jeca je imala kamp na Kopaoniku. Jedan dan ona je trenirala sa klincima i videla je jednog dečaka koji je rukicama bio uhvaćen za onu žičanu ogradu i on je nije ispuštao jedno sat i po, dva. Ona ne izdrži i tako preko ograde ga pita kako se zove. On kaže Novak Đoković. “Koliko imaš godina”. “Pet i po”. “A šta radiš?” “Evo gledam šta vi radite”. “Jel znaš šta mi radimo?” “Kako da ne, igrate tenis”. “A jel bi došao ti malo sa nama da igraš tenis?” Ivane, slušaj njegov odgovor: “Pa ja sve vreme čekam da me vi pozovete”. Kaže: Dušo, ja bi tebe rado pozvala, ali nemaš reket…” ” Imam reket, kupio mi tata, ali nikad nisam igrao”. “Jel imaš patike, šorts…” “Sve imam”. ” Dobro, dušo, jel bi došao ti u dva popodne, imamo još jedan trening?” “Dolazim”.

Gajšek dalje priča da je Novak pola sata ranije došao na trening, a kada ga je Jelena pitala što je tako poranio, on je mrtav ozbiljan rekao: “Nisam uopšte poranio”.

Kada je pogledala u njegovu torbu videla je da je “spremna za ATP”.Tu su bili reket, loptice, majica, banana, kačket, peškir, voda. Rekla mu je: “Svaka čast, pozdravi mamu, kako ti je divno spakovala torbu.” On ju je presekao pogledom: “Izvinite, molim vas, ja igram tenis, a ne moja mama, ja sam spakovao torbu”, a Jelena je rekla da joj je tu “nešto kliknulo”.

Nešto kasnije Jelena je upoznala Novakove roditelje, a kada je Srđan od novinara saznao o kakvoj je osobi reč, pristao je da sina pusti da ga ona trenira.

Jelena je u TK Partizan sazvala kolegijum na kome im je predstavila Novaka, budućeg grend slem šampiona. Niko nije verovao da ona u petogodišnjem detetu vidi budućeg velikog sportistu, te su svi napustili samu. To je nije pokolebalo, već se okrenula i rekla Novaku: “Novače, ne boj se, sami ćemo”.

Za kraj, Gajšek je citirao Jelenine reč koje je rekla godinama kasnije: “Posle svih ovih godina koje sam provela uz Novaka, kada sam videla u kakvoj je čoveka najpre izrastao, a naravno i sportistu, sigurna sam samo u jedno, njegov dar ne dolazi od ovog sveta”.

Ovu sjajnu priču u celosti možete poslušati u videu ispod:

"Novakov dar ne dolazi sa ovoga sveta"

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Jelena Genčić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Gordana July 23, 2023 Odgovori

Добар текст о одличном интервјуу новинара Александра Гајшека, којег изузетно ценим! Прелепа прича о нашем Нолету и судбинском сусрету са његовом “добром вилом”, Јеленом Генчић.
(Исправите у тексту, погрешно сте написали презиме новинару)

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.