22/03/20 - 21:53h

“Suspenzija nije bila laka odluka, ali je bez ikakve sumnje bila dobra”

 

Prvi čovek WTA Stiv Sajmon se u otvorenom pismu zahvalio navijačima na podršci i razumevanju.


Foto: Julian Finney/Getty Images AsiaPac

Svi teniski turniri su zbog pandemije korona virusa odloženi najmanje do juna, a WTA i ATP lista su zamrznute.

– Kao što već znate, zbog pandemije korona virusa teniska sezona je suspendovana do 7. juna. To nije bila laka odluka, ali je bez ikakve sumnje bila dobra. Turniri će se igrati onda kada nadležni organi i medicinski eksperti budu rekli da je bezbedno.

S obzirom da sportisti dolaze iz više od 80 država i regiona i da se turniri igraju na šest kontinenata, WTA želi da pomogne da se okonča ova globalna kriza. Nema ništa važnije od dobrobiti svih u našoj WTA porodici, koja uključuje odane navijače poput vas. U ovom trenutku, brzopleta rešenja znače korak nazad dok se šire društvo suočava sa ovom globalnom zdravstvenom krizom.

Tokom ovog perioda neizvesnosti, bio sam impresioniran snagom i stavom naših divnih teniserki, predvođenih članicama Saveta igrača, među kojima su Kristi An, Gabrijela Dabrovski, Medison Kiz, Džoana Konta, Aleksandra Krunić, Anastasija Pavljučenkova, Sloan Stivens i Dona Vekić. Njihov doprinos ostaje od vitalnog značaja za tekuće diskusije koje se vode između svih ključnih aktera.

Takođe želim da odam počast našim partnerima, koji su okosnica WTA tura. Svaki teniski događaj zahteva pravi napor zajednice, u koji su uključeni sponzori i lokalni dobavljači, osoblje i volonteri i bezbroj sati planiranja i napornog rada. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa direktorima naših turnira i njihovim timovima na razvoju kratkoročnih rešenja i dugoročnih strategija.

U međuvremenu, učinićemo sve da vas informišemo i ohrabrimo da ostanete u vezi sa svojim omiljenim igračima i turnirima preko njihovih društvenih medija i WTA društvenih platformi i veb stranice.

Budite sigurni i hvala vam na podršci i razumevanju. Zbog vas je tenis vodeći globalni sport za žene. Radujemo se što ćemo se uskoro vratiti u akciju. napisao je on u pismu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Vesti, WTA


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.