05/04/22 - 12:51h

“Sudije je dobile direktive za oštrije presuđivanje kod incidenata i kršenja pravila”

 

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci poslao je pismo svim teniserima vezano za incidente koji su se od početka sezone desili na mečevima.


Andrea Gaudenci

Aleksander Zverev, Nik Kirjos i Dženson Bruksbi imali su napade besa na svojim mečevima. Saša je reketom udarao sudijsku stolicu, dok su Kirjos i Bruksbi bacili rekete i umalo pogodili skupljače loptica.

Gaudenci je istakao da su sudije dobile direktivu da ubuduće oštrije reaguju na kršenje pravila.

– Prva tri meseca sezone videli smo neobičnu frekvenciju incidenata visokog profila i pre svega nesportskog ponašanja. To uključuje i seriju verbalnih okršaja i lomljenja reketa. Videli smo previše opasnih momenata, u kojem su sudije ili sakupljači loptica bili ugroženi zbog agresivnog i nesportskog ponašanja. Ovi incidenti bacaju loše svetlo na naš sport. To nas sve pogađa i šalje pogrešnu poruku navijačima, posebno onim mlađim. – rekao je on i nastavio:

– Ovo odmah stupa na snagu, i dok polako ulazimo u sezonu turnira na šljaci, naš ATP tim sudija je dobio direktive da zauzme oštriju poziciju u presuđivanju kod incidenata i kršenja pravila ponašanja. Uz sve to, razmatramo ceo pravilnik, kao i disciplinske procedure, kako bismo obezbedili da oni koji ponavljaju prestupe budu adekvatno kažnjeni.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Andrea Gaudenci, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.