13/04/22 - 12:15h

“Šta je tu je, prihvatam poraz i nastavljam da radim”

 

Novak Đoković rekao je da je razočaran porazom u Monte Karlu i još jednom naglasio da mu je cilj u sezoni na šljaci da na Rolan Garosu igra svoj najbolji tenis.


Posle više od mesec i po dana pauze, srpskog tenisera je eliminisao 46. igrač planete Alehandro Davidovič Fokina.

– Očigledno sam razočaran što sam izgubio meč na ovakav način. Ipak, neću stati ovde. Nastaviću da gradim formu za Rolan Garos. Znate, to je veliki cilj u sezoni na šljaci. I pre nekoliko dana znao sam da će mi trebati vremena da počnem da se osećam najbolje na šljaci. Istorijski, to je uvek bio slučaj. Nikada nisam igrao dobro na prvim turnirima na šljaci u sezoni, ali u redu je. To je što je. Moram d aprihvatim poraz i nastavim da radim. – rekao je on.

Novinare je zanimalo da li je to što je pričao sa samim sobom značilo da je bio nezadovoljan na terenu.

– U smislu priče sa samim sobom, nije mi to prvi put. To je normalno kada ste u meču nečim frustrirani. Imate različite reakcije. Što se tiče ponašanja, bio sam u redu. Verovao sam da mogu da se vratim i dobijem meč. Ostao sam na terenu iako je dosta toga išlo protiv mene u smislu kako sam se osećao na terenu. Što se tiče igre, fizički, bio sam daleko od svog najboljeg. U takvim okolnostima potrebno je da radite duplo više nego normalno. I igrao sam protiv specijaliste za šljaku. Imao je meč na centralnom terenu dan pre. Očekivao sam težak meč, fizičku bitku i to je bilo to. Nažalost, završio sam nedelju rano. Moram da budem optimista i da gradim formu za Rolan Garos, gde želim da budem na vrhuncu igre.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.