09/11/22 - 15:59h

Srpske teniserke u Meksiku se bore za prolaz u kvalifikacije Svetske grupe

 

Bili Džin King kup selekcija Srbije će 11. i 12. novembra u meksičkom gradu San Luis Potosi odigrati meč plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe.


Bili Džin King tim Srbije

Naš tim je u sastavu: Olga Danilović, Natalija Stevanović, Lola Radivojević, Katarina Jokić, Katarina Kozarov (636), a predvođene su selektorom Dušanom Vemićem.

Za reprezentaciju Meksika igraju: Fernanda Kontreras Gomez, Marsela Zakarijas, Renata Zarazua i Džulijana Olmoš. Selektor je Agustin Moreno.

Žreb će se održati u četvrtak kada će se znati ko u petak prvi izlazi na teren. Prvog dana takmičenja biće odigrana dva singla, drugog dana prvi meč će odigrati prve table obe selekcije, zatim u drugom singlu druge table, na kraju sledi i dubl meč.

– Na okupu smo već pet dana. Došli smo ranije, čak i dan ranije od naših rivalki jer smo znali da uslovi koji nas očekuju u San Luis Potosiju sa nadmorskom visinom od 1864 metra neće biti ni malo laki, kako za treninge, tako i same mečeve koji nas očekuju već za dva dana. Uslovi su dobri, vreme sunčano, bez prevelikog vetra i jako je prijatno za treninge. Pripreme teku po planu, bez greške, idemo korak po korak i tempiramo formu za petak kada nas očekuju prvi singlovi. Biće ovo težak meč, obe reprezentacije žarko žele ovu pobedu koja znači mnogo, koja pobedniku donosi meč u aprilu i priliku da se plasira u Svetsku grupu, meč koji poraženog vraća u zonsko takmičenje koje je uvek jako teško i mučno, iscrpljujuće i na kraju krajeva ma koliko da si jak na papiru prava je lutrija. Atmosfera je prava, timska, vredno se radi i pozitivno gledamo ka petku i suboti kada ćemo dati sve od sebe za pobedu. Olga će sigurno odigrati njen najbolji tenis za reprezentaciju, jer ona uvek igra 200 posto kada igra za tim, dace sve od sebe da olakša koleginicama iz tima da se dođe do željenih bodova protiv Meksika. Olga je sigurna za singl, dok su za drugi singl sve opcije moguće, odluku ću doneti pred žreb i verujem da će sastav koji bude izašao u bitku protiv našeg domaćina biti onaj pravi koji će doneti željeni trujumf. – rekao je srpski selektor.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.