28/10/22 - 11:55h

“Serbia open” se seli u Banjaluku, oglasio se Đoković

 

Srbija sledeće godine neće imati ATP turnir.


Photo: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

Licencu “Serbia opena” preuzeće Banjaluka, gde će se turnir ATP serije 250 odigrati u aprilu 2023. godine.

Razlog za ovo je više nego dobar – “Serbia open” će se vratiti u Beograd već 2024. godine, ali sa ciljem da postane turnir iz serije 500. Kako bi se to dogodilo, TC “Novak” moraće da pripremi neka unapređenja i stvori uslove za napredak turnira. Baš će za to iskoristiti narednu godinu, kada takmičenja neće biti.

– Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a ‘trojka’ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata. – rekao je direktor turnira, Đorđe Đoković.

On kaže i da je ATP potpuno podržao ovu odluku.

– ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh.

Mlađi Đoković potvrdio je da će i njegov brat Novak igrati na ovom turniru.

– To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Beogradu, Djordje Djoković, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.