09/04/22 - 16:11h

Srpske teniserke odradile prvi trening pred takmičenje u Antaliji

 

Bili Džin King kup selekcija Srbije odradila je prvi trening pred takmičenje u Antaliji.


Bili Džin King tim Srbije

Naše teniserke će od 11. do 16. aprila 2022. igrati kvalifikacione mečeve u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za popunu Svetske grupe.

Pošto su neke teniserke povređene, tim je izmenjen, pa će nas u Turskog predstavljati: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).

Srbija se nalazi u grupi A zajedno sa Danskom, Estonijom, Turskom i Mađarskom.

U grupi B su: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

Prvi meč srpski tim igra se Estonijom u ponedeljak, a u utorak sa Danskom. Sledi dan pauze, pa duel sa Mađarskom u četvrtak. Poslednjeg takmičarskog dana, u petak, naša selekcija se sastaje sa domaćinom Turskom.

U okrivu duela igraće se dva singla i jedan dubl.

– Tereni su malo sporiji zbog kiše koja je padala prethodnog dana, ali igra se sa Vilson loptama što je smatram pozitivno za nas jer naše devojke igraju odlično sa tim težim loptama. Atmosfera je odlična, timska, tu smo da se borimo, tu smo da probamo da pobedimo. Imamo još dan I po da istreniramo i od ponedeljka kreće takmičenje čiji početak željno isčekujemo. – rekao je selektor Dušan Vemić.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fed kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.