14/06/22 - 15:58h

Srpska Bili Džin King kup selekcija nosilac na žrebu za plej-of

 

Međunarodna teniska federacija objavila je da će se žreb za Bili Džin King kup mečeve plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe održati u kancelarijama ITF-a u Londonu 16. juna.


Bili Džin King tim Srbije

Plej-of će se igrati 11. i 12. novembra ove godine.

Na žrebu će učestvovati 16 timova.

U njemu se nalaze selekcije koje su poražene u kvalifikacijama u aprilu, i ekipe sa najboljim učinkom iz regionalnih Grupa I za 2022.

Pobedničke selekcije iz plej-ofa će se plasirati u kvalifikacije za plasman u Svetsku grupu 2023, dok će se poraženi timovi takmičiti u svojoj regionalnoj grupi I 2023. godine.

Osam zemalja nosilaca za žreb plej-ofa određeni su na osnovu najnovije Bili Džin King kup rang liste, među nosiocima je i Srbija.

Nosioci su:

1. Francuska, 2. Nemačka, 3. Rumunija, 4. Letonija, 5. Japan, 6. Brazil, 7. Kina i 8. Srbija.

Selekcije koje nisu nosioci i koji su potencijalni protivnici našeg tima su: Argentina, Austrija, Hrvatska, Mađarska, Meksiko, Holandija, Slovenija i Ukrajina.

Ukoliko žreb Srbiji dodeli Hrvatsku, u tom slučaju naša zemlja biće domaćin, za sve ostale protivnike o domaćinstvu odlučuje žreb.

Kao najbolje rangirani timovi koji nisu obezbedili plasman iz Grupe I, Srbija i Meksiko će se boriti za plej-of nakon suspenzije ruske i beloruske teniske federacije.

Kao sledeći najbolje rangirani tim koji nije izborio plasman iz Grupe I Evrope-afričke, Austrija je zamenila Veliku Britaniju, koja je dobila vajld kard za finalni turnir Svetske grupe za ovu godinu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.