17/12/11 - 18:20h

Srbija Švedska u hali Čair!

 

Komisija iz Medjunarodne teniske federacije bila je u poseti hali Čair, kako smo već najavili, i ocenila da je ova hala više nego zadovoljavajuća za održavanje teniskog duela izmedju Srbije i Švedske.

Ova informacija je upravo potvrdila ono čemu se jug Srbije potajno nadao. Naša reprezentacija će prvi put imati priliku da ugosti neku reprezentaciju u Dejvis kupu na jugu Srbije. Biće to novo iskustvo za obe reprezentacije u tom meču.

Srbija, Dejvis Kup 2010, tenis

Srbija, Dejvis Kup 2010, tenis; Foto AFP

Ovu informaciju o mestu gde će biti održan ovaj duel javnosti je prenela i potvrdila predstavnica ITF Karolina Prezih rečima:

„Hala Čair je prošla tehničku kontrolu i poseduje sve tehničke uslove za odigravanje meča Dejvis kupa između Srbije i Švedske”.

Ovim je potvrdjeno da Srbija iz godine u godinu ima sve više mogućnosti da ugosti neku reprezentaciju kada su u pitanju mečevi u halama. Ovim ritmom, ako ne i bržim, treba da se nastavi i u budućnosti i da se tako “rode” još neke hale širom Srbije u velikim gradovima koje mogu odgovoriti internacionalnim zahtevima. Sigurni smo da bi ljubitelji svih sportova ovakve manifestacije želeli da prate i u svojim gradovima. Neki od većih gradova koji su po nama potencijalni kandidati za ovako nešto su: Kragujevac, Smederevo, Užice, Čačak, Zrenjanin, Subotica… Uz takav izbor hala Srbija bi bila i ozbiljan kandidat za odražavanje raznih manifestacija na Evropskom pa i Svetskom nivou.

Za kraj da se vratimo u realnost. Mečevi prvog kola dejvis kupa biće odigrani od 10 do 12 februara 2012 godine. Poznato je da će i u duelu naše reprezentacije i Švedske podloga biti tvrda, jer je procena ljudi iz našeg saveza, a i selektora sa igračima, da su na ovoj podlozi, uz publiku u hali Čair, šanse za prolazak u sledeće kolo definitivno na našoj strani.

Budite uz nas od 10 do 12 februara 2012 i pratite mečeve izmedju Srbije i Švedske u direktnom prenosu.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Dejvis Kup, Hale, Teniseri, Teniski savez Srbije, Turniri, Vesti, Čair


Komentari: 1

 
luka December 17, 2011 Odgovori

e samo kada bi i jedan turnir odrzali u hali sportova pozarevac

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.