10/12/11 - 15:16h

Novak, Janko, Viktor i Nenad Dejvis kup 2012

 

Posle 2010 i titule u Dejvis kupu, došla je 2011 i polufinale. Naši teniseri 2012 godinu žele da zapamte po novoj tituli u ovom prestižnom takmičenju. Sezona će biti naporna pored svih protivnika u Dejvis kupu i turnira na kojima učestvuju svake godine, ove godine će naši teniseri učestvovati i na Olimpijskim igrama u Lonodonu.

Srbija, Dejvis Kup 2010, tenis

Foto AFP

Dejvis kup će ove sezone započeti 10 februara kada ćemo ugostiti reprezentaciju Švedske. Naša reprezentacija je do sada uglavno nastupala u Areni, dok je alternativa za mečeve sa manje atraktivnim protivnikom bila Novosadski Spens.

Ovog puta je naš savez predložio Medjunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) da naša reprezentacija ugosti Šveđane u niškoj hali „Čair“.

Ova hala ima samo malo vremena da se pripremi za posetu delegacije ITF-a. Naime najavili su da će posetiti Niš u toku sledeće nedelje. Tačan datum nije naveden. Konačna odluka o tome da li će Srbija biti domaćin u Nišu biće poznata odmah nakon ove posete.

Svi u Nišu se nadaju da će ovo domaćinstvo biti i zvanično nakon posete delegata iz ITF-a, a mi smo radoznali i pitamo se: ukoliko dodje do meča u hali „Čair“ da li su Šveđani čuli za Niš i ovu halu u kojoj će gostovati? Ono što smo mi sigurni je da će im navijači Srbije iz Niša i okoline urezati u pamćenje ovu posetu jugu Srbije svojim navijanjem i nadamo se radošću na kraju meča koga svi priželjkujemo da bude rešen u našu korist.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Arena, Dejvis Kup, Hale, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Novosadski spens, Teniseri, Teniski savez Srbije, Turniri, Viktor Troicki, Čair


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.