20/07/21 - 14:38h

“Spreman sam i odmoran, zlato je cilj od početka sezone”

 

Novak Đoković danas je otputovao u Tokio gde ga od 24. jula očekuje olimpijski turnir.


Source: Getty Images Europe

Pre polaska na put razgovarao je sa novinarima.

– Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI. – rekao je Đoković okupljenim medijima i dodao:

– Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imao sam sreće da osvojim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato.

On je objasnio zašto se za ovo takmičenje pripremao u Crnoj Gori.

– Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme. Već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja imam više uloga u svom životu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i porodici kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio.

Pričao je i o rivalima koji ga čekaju u Tokiju.

– Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ima ih dosta i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Teško je doći do finala. Igre nose pritisak i emocije. Svašta može da se desi. Drugačije je od ostalih turnira. Ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji turnir kako bih ostao usredsređen na cilj. – rekao je.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Olimpijske igre, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.