05/04/21 - 18:36h

Siner: Nova generacija još uvek nije spremna da stalno pobeđuje ‘Veliku trojku’

 

Italijanski teniser Janik Siner rekao je da će mlađa generacija teinsera tek kroz nekoliko godina moći dakontinuirano pobeđuje “Veliku trojku”.


Source: Getty Images North America

Đoković, Nadal i Federer propustili su Mastersu u Majamiju, a mlađi teniseri iskoristili su priliku da dođu do završne faze turnira.

U finalu je igrao upravo devetnaestogodišnji Siner koga je savladao 24-godišnji Hubert Hurkač. Obojici je ovo bilo prvo Masters finale.

Mladi Italijan govorio je o tome koliko je mlada generacija još uvek daleko od toga da bude konstantna u tome da pobeđuje Novaka, Rafu i Rodžera.

– Nova generacije mora da dokaže da može da pobedi ‘veliku trojku”, oni možda mogu da izgube jedan ili dva meča. Nova generacija, ono što mogu da vidim, nije spremna da ih pobeđuje stalno. Možda će to biti za dve ili pet godina, ne znam. – rekao je on.

Kako sam priznaje, on mora još puno toga da nauči u tenisu.

– Mogu još puno da naučim. Napredak u igri je najvažnija stvar. Moram da poboljšam svaki detalj, kako mentalni, tako i fizički. Nisam igrač koji će se zadovoljiti finalom, već da bih osvajao turnire.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janik Siner, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.