08/09/22 - 18:53h

Siner: Imao sam i ranije teških poraza, ali ovaj će duže boleti

 

Italijan Janik Siner poražen je u četvrtfinalu US opena.


Source: Getty Images North America

Bolji od njega bio je Španac Karlos Alkaraz.

Njih dvojica priredili su pravi spektakl u kome je Alkaraz slavio posle pet setova.

– Nije lako pričati sada, meč se nedavno završio. Bio je to dobar meč sa moje i njegove strane. Moglo je da se završi u tri seta, ili četiri, pet. Nivo je bio visok. U jednom momentu nisam dobro servirao, a on je dobro vraćao. Publika je bila dobra. Moj drugi meč na Ešu. Dobar, ali jako težak. – rekao je Siner.

U čemu su se Alkaraz i on razlikovali?

– Ne znam, moram da popričam sa svojim timom. Sigurno je da u trećem setu nisam dobro servirao. Sećam se da sam imao lak forhend, na 3:3 i 40:30. To su neki ključni poeni. kad igrate preko pet sati, ima mnogo ključnih poena. Neke je dobio on, neke ja. Obojica smo želeli pobedu, to je sigurno. Dali smo sve od sebe.

Istakao je Italijan da će ga ovaj poraz dugo boleti.

– Imao sam i ranije nekih teških poraza. Ovaj je u vrhu liste. Bar tako mislim. Ipak, mislim da će ovaj i duže boleti. Probuduću se i pokušati da izvučem pozitivno, da vidim drugu stranu, ali biće teško. Sledeći turnir je Dejvis kup. Pre toga želim da treniram na najbolji način, da popravim stvari. Možda sledeći put pobedim. Bio je to svakako visok nivo. Dobar meč, nadam se i po ukusu publike. Prošli put sam ja pobedio, sada je on i to je sve.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janik Siner, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.