03/09/22 - 09:24h

Serena odigrala verovatno poslednji meč u karijeri

 

Serena Vilijams završila je igračku karijeru porazom u trećem kolu US opena.


Vilijams

Serenu je iz daljeg takmičenja eliminisala Ajla Tomljanović nakon nešto više od tri sata igre rezultatom 7:5, 6:7 (4:7), 6:1.

U prvom setu Tomljanović je napravila tri brejka, dok je Vilijamsova realizovala dve brejk lopte.

U drugom setu obe su napravile po dva brejka. Imala je Serena četiri set lopte u osmom gemu, ali ih nije realizovala, pa bi u taj-brejk prvom set loptom uvela meč u treću deonicu.

Treći set Serena je započela brejkom, ali je Ajla odmah uspela da ribrejkuje, a zatim i da veže još dva brejka. U sedmom gemu Amerikanka je uspela da spasi pet meč lopti rivalke, ali je poklekla na šestoj, te je Ajla slavila u ovom duelu.

Serena je nedavno najavila da će joj njujorški grend slem slem verovatno bti poslednji turnira u karijeri.

Nakon meča nije mogla da zadrži suze.

– Pokušala sam, ali Ajla je bila za malo bolja. Hvala ti, tata. Znam da gledaš. Hvala ti mama. Želim da se zahvalim svima koji su ovde, onima koji su bili uz mene i bukvalno godinama, decenijama. Ipak, sve je počelo od mojih roditelja, oni su zaslužni za sve. Zahvalna sam im. Ovo su suze radosnice. – rekla je Serena, a zatim se zahvalila i svojoj sestri Venus:

– Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, tako da, hvala ti Venus. Ona je jedini razlog što postoji Serena Vilijams. Bila je ovo zabavna vožnja. Najneverovatnija vožnja i putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su makar jednom rekli, ‘napred, Serena’ u svom životu. Zahvalna sam, jer ste me vi doveli dovde.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Serena Vilijams, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.