22/01/21 - 20:05h

Sendgren: Odnosili su se prema meni kao da sam pirat

 

Američki teniser Tenis Sendgren rekao je da je iznenađen zbog toga što se podigla velika medijska prašina oko njegovog dolaska u Australiju.


Source: Michael Dodge/Getty Images

Sendgren je pred put u Melburn bio pozitivan na korona virus, ali je kasnije utvrđeno da je test bio lažno pozitivan, s obzirom da je koronu imao u novembru, a on je dobio posebnu dozvolu čelnika turnira da doputuje.

– Ljudi su se odnosili prema meni kao da sam prekršio pravila, kao da sam pirat, a zapravo je Teniski savez Australije trebalo da ponudi objašnjenje. Nije mi jasno zašto se podigla prašina. Znalo se da sam bio pozitivan u novembru. Lekari u Sjedinjenim Državama su savetovali da ne radim PCR test jer su znali da će biti lažno pozitivan. Pretpostavljao sam da i ostali slično razmišljaju. Ne znam čemu kontroverze. – rekao je on.

Na konstataciju da je dolazak velikog broja igrača iz raznih delova sveta izazvao nezadovoljstvo kod meštana, američki teniser je odgovorio:

– Neki su pokušali da nas predstave u lošem svetlu. Vide nas kao elitiste, koji žele da narše pravila i koji ne brinu ni o čemu. To nije istina. Znamo da je najvažnije da se zaštiti zajednica. Poštujemo sva pravila.

Sandgren je jedan od 72 učesnika turnria koji su u strogom karantinu.

– Ne možemo da uradimo ništa da to promenimo. Ima onih srećnika koji mogu da napuste sobe na pet sati kako bi trenirali. Situacija za nas ostale je frustrirajuća, osećamo kako propuštamo prilike, da će drugi dočekati početak takmičenja u boljoj formi. Ali znamo koliko je bitno da ispoštujemo pravila.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Tenis Sendgren, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.