09/09/23 - 03:36h

Šelton o “spuštanju slušalice”: Ako pobediš, možeš da radiš šta hoćeš (Video)

 

Pored plasmana u deseto finale US Opena, Novakova pobeda nad Benom Šeltonom pamtiće se i po upečatljivoj proslavi na kraju.


Produžena verzija Šeltonove gestikulacije nakon dosadašnjih pobeda, ali i tokom polufinalnog meča, bila je Novakova poruka mladom Amerikancu i njegovim navijačima koji su se nekorektno ponašali tokom duela.

Ovoga puta, Nole nije “prećutao”, već je efektnom pantomimom proslavio plasman u rekordno deseto US open finale.
Nakon poslednjeg poena, Srbin je rukom pokazao kako razgovara telefonom, a onda je spustio slušalicu. Sudeći po “srdačnom” pozdravu na mreži, nije se ovo baš dopalo 16 godina mlađem Šeltonu, ali je na potonjoj pres konferenciji rekao da nema problem sa tim.

-Tek sam posle meča video. Ja ne volim da drugi mene govore kako da proslavljam. Ako pobediš, možeš da radiš šta hoćeš. Kao detetu, rečeno mi je da je imitiranje najiskrenija forma laskanja. Naučio sam da je Novak igrač koji se takmiči na najvišem nivou i koji ima sličan mentalitet kao ja na terenu, želi da bude agresivan, da pokaže emocije. Mislim da je bilo sjajno videti naš prvi direktni duel, nadam se da će ih biti još u budućnosti.

-Pokušao sam da uđem u meč fokusiran. Kada sam ga gledao na TV-u, tada sam još bio dete koje se igralo tenisa. Potpuno sam drugačija osoba u odnosu na tada. Trudio sam se da igram kao da igram s bilo kime drugim – zaključio je Amerikanac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.