16/07/23 - 11:28h

“Šanse za Novaka su 75-25”

 

Petar Popović, trener Korentina Mutea, govorio je o predstojećem duelu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.


Source: Getty Images North America

Njih dvojica u nedelju od 15 časova bore se za titulu na Vimbldonu. Popović u ovom duelu favorizuje Đokovića.

– Alkaraz me je šokirao svojom igrom na travi ove godine. Svi znamo da je igračina, ali da će biti na ovom nivou već u svojoj drugoj sezoni na travi, to nisam očekivao. Na Kvinsu je dobio Rinderkneša teško na startu, tu je bio malo stegnut, kretao se kao po jajima… I prošle godine se mučio sa kretanjem, ali sada je uhvatio kretanje i krenuo da razbija s osnovne linije. – rekao je on za Sport Klub i nastavio:

– Uprkos svemu tome, mislim da su šanse 75-25 za Noleta, to je realno, tako vidim odnos snaga. Obojica su držali liniju i udarali jako, sada ćemo da vidimo ko će da vodi te razmene, pošto dosad ni jedan ni drugi nisu bili stvarno pritisnuti rezultatski. Nole je imao Hurkača, koji je servirao neverovatno, ali nije postojao kad je trebalo da završi. Novak se diže iz meča u meč, na to smo i navikli, sad je već došao do onog svog plejstejšn nivoa.

Istakao je da je Novak trenutno najbolji igrač na travu.

– Poslednjih deset godina je Đoković ubedljivo najbolji igrač na travi. Leži mu za servis koji odskače nisko, isto tako i za drugi servis, za ritern takođe, ali i za osnovnu liniju jer je prodoran i rano kupi loptu. Baš me zanima kako će se Alkaraz snaći na riterne pod noge, kad mu neko stane isto na liniju… Probao je Rune, ali on ipak ne može da se poredi s Noletom.

Direktan prenos meča moći ćete da pratite OVDE.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.