18/09/23 - 09:22h

Rune ne može, Davidovič Fokina na Lejver Kupu

 

Mladi Danac mora što pre da reši problem.


Source: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Kao što je najavljeno, Holger Rune neće moći da učestvuje na Lejver Kupu, koji počinje 22. septembra. Njegovo mesto zauzeće Španac Alehandro Davidovič Fokina.

Uprkos tome što ga čeka veliki pad na ATP rang listi, Danac ne može više da odlaže rešavanje problema sa leđima. Davidovič je tako dobio šansu i pridružiće se Timu Evrope u kome su još Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač i Gael Monfis. Rezerva je Artur Fis.

U Timu sveta su Tejlor Fric, Frensis Tijafo, Tomi Pol, Ben Šelton, Feliks Ože-Alijasim i Fransisko Serundolo. Rezerve su Kris Jubenks i Miloš Raonić.

Prošle godine u Londonu je prvi put slavio Tim Sveta. Turnir je odlično prošao po svim parametrima, a ove godine u Vankuveru organizatori se suočavaju sa teškim izazovom. Nema Đokovića, Nadala, Federera koji se pre 12 meseci baš na ovom takmičenju oprostio. Prvi put se dešava da nema nikoga od najvećih vedeta, a da stvar bude gora, neće učestvovati ni Alkaras ni Medvedev, koji sa Đokovićem čine vodeću trojku ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

[/box]

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rod Lejver, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.