11/09/23 - 09:10h

Đoković: Živim svoj san iz detinjstva

 

Nakon osvajanja titule na US Openu, Novak Đoković rekao je da živi svoj san.


Novak Djokovic

On je u finalu savladao Danil Medveva i po 24. put u karijeri došao do grend slem titule.

– Ne znam gde da počnem, ovo mi znači – sve. Ponavljam se, ali moram da kažem da živim svoj san iz detinjstva, da se takmičim na najvišem nivou u sportu koji je dao meni i mojoj porodici mnogo. Prošli smo mnogo, dva rata devedesetih, moji roditelji su se žrtvovali mnogo, volim vas. Podržali su me da se bavim veoma skupim sportom koji nije bio dostupan, ali zaljubio sam se u tenis, iako ga niko nije igrao u mojoj porodici. Vera mojih roditelja svih ovih godina, moje žene i dece, mog tima – ovo je vaš trofej koliko je i moj, volim vas. – rekao je srpski as na ceremoniji dodele trofeja i nastavio:

– Posebno je ispisati istoriju ovog sporta, u svakom značenju te reči. Teško je opisati rečima. Kada sam imao sedam-osam godina, razmišljao sam i želeo da osvojim Vimbldon i da budem broj jedan. Posle sam počeo da sanjam nove snove, ali nisam ni mislio da je moguće da ću biti ovde i pričati o 24. grend slemu. Osetio sam da imam šansu za istoriju poslednjih godina i zašto da je ne prigrabim kad se ukazala?

On je čestitao Danilu.

– Čestitke Danilu na sjajnom turniru i čestitke na godišnjici tvojoj ženi. Danil je neverovatno fin prema meni i mom timu, kao i njegov tim. Lepo je videti evoluciju tvog odnosa sa trenerom (Žilom Servarom), nema sumnje da ćeš osvojiti još slemova. Imaš najautentičniju ličnost, nemoj da se promeniš nikad – ni tvoje izjave, ni tvoje proslave.

Novak Djokovic On-Court Interview | 2023 US Open Final

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.