05/06/20 - 14:03h

“Pitanje je ko od igrača želi da igra pod uslovima koje postavlja USO”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković je za jutarnji program TV Prve pričao o potencijalnom nastavku teniske sezone.


Getty Images AsiaPac

– Pre svega, kao i u svakoj oblasti u životu, vrlo je nepredvidivo kako će se razvijati situacija sa virusom. Svaka zemlja ima svoje uslove, svoj razvoj situacije. U regionu imamo sreću da su mere i propisi u nekoj meri slabiji nego što je to slučaj na Zapadu. Tamo su i dalje rigorozna pravila, a negde i dalje traje vanredno stanje. Juče sam imao poziv sa Svetskom teniskom organizacijom čiji sam deo u okviru strukture Saveta igrača. Razgovarali smo o nastavku sezone, međunarodnog takmičenja. Pričalo se o US openu koji bi trebalo da se igra u poslednjoj nedelji avgustva. Ne zna se da li će se do toga doći. Pravila i propisi koje su oni nama preneli, po kojima bi trebalo da se ponašamo svakodnevno ukoliko bismo želeli da idemo na US open, su zaista ekstremna u odnosu na Srbiju i region. – rekao je Novak.

Na pitanje da prokomentariše ta ekstremna pravila, on je odgovorio:

– Ono što mogu da kažem, neke stvari ne mogu jer su poverljive, ali sa druge strane ono što mogu je da ne bi imali pristup Menhetnu. Morali bismo da spavamo u hotelima na aerodromu ili na Long ajlendu gde se i održava US open. Morali bismo da se dva-tri puta nedeljno testiramo, imali bi ograničen broj ljudi, mislim samo jednog čoveka bismo mogli da dovedemo u teniski klub, što je prosto nezamislivo jer imamo kondicionog trenera, fizija, imate veliki tim ljudi oko sebe. To su prilično žestoko mere, a oni po svaku cenu žele da održe turnir zbog ekonomskih razloga, što je meni jasno. Ali pitanje je koliko igrača želi da se podvrgne takvim uslovima.

Podsetimo, Novak je trenutno u Beogradu gde narednog vikenda počinje “Adria Tour” – serija regionalnih humanitarnih turnira u njegovoj organizaciji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.