22/05/20 - 16:31h

Novak organizuje balkanski turnir koji startuje u Beogradu!

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković okupio je teniske asove koji će učestovati na regionalnom “Adria Tour” događaju.


Source: Getty Images Europe

Adria Tour” će se održati od 13. juna do 5. jula u gradovima na Balkanu.

Prvi turnir igraće se u Beogradu na terenima TC Novak 13 i 14. juna. Naredni grad je Zadar (20/21. jun), nakon toga se seli u Crnu Goru (27/28. jun), a zatim u Banja Luku (3/4. jul).

Takođe, petog jula Đoković će sa Damirom Džumhurom odigrati egzibicioni meč u Sarajevu.

Potvrđeno je da će na ovom događaju igrati treći teniser sveta Dominik Tim, kao i Bugarin Grigor Dimitrov.

Pored Novaka, od srpskih igrača učestovaće se Viktor Troicki.

Sistem koji će se se igrati je “round robin”. Postojaće dve grupe od po četiri igrača u kojima će svako igrati sa svakim. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

Turnir se ogranizuje u cilju prikupljanja sredstava za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi “Novak Đoković” fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja dece. Još velikih zvezda Evrope najavilo je svoj dolazak.

U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se obezbede za dve sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. Na prigramu će biti i dublovi sa poznatim ličnostima, kao i teniske manifestacije za decu.

Ovom događaju u Beogradu prethodiće turnir Teniskog saveza Srbije, u uobičajenom formatu od kvalifikacija, koje kreću u ponedeljak, do finala koje će biti održano u petak. On se održava za nagradni fond koji je, uz pomoć Đokovića, izdvojio TSS.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.