10/08/23 - 15:25h

Pobeda Vondrousove u Montrealu

 

Pobeda u Montrealu za nastavk dobre forme.


Foto: AfP

Ovogodišnja šampionka Vimbldona pobedila je Karolinu Voznjacki u drugom kolu turnira u Montrealu, po setovima  6-2, 7-5 za nešto malo manje od dva sata igre. Ovim je Čehinja nastavila dobar niz od devet uzastponih pobeda.

Sam uvod meča tekao je u znaku šampionke iz Vimbldona koja je prvi set prilično lako dobila u svoju korist. Sličan razvoj situacije nastavio se i u drugom setu kada je već na startu Čehinja brejknula svoju protivnicu za lagodno vođstvo od 3-0 u gemovima. No, već u sledećem gemu Vondrousova je napravila dve vezane greške prilikom servisa a  Voznjacki je iskoristila takav pad u koncentraciji svoje protivnice. Meč je u tom trenutku dobio vrlo zanimljv obrt, pa smo mogli videti odlične razmene i vrlo neizvestan duel koji nije nimalo ličio na prvi set. Ipak, čini se da je Marketa Vondrousova u tom momentu povratila koncentraciju i samopouzdanje, pa je meč privela kraju posle greške na servisu koju je, ovaj put, napravila Voznjacki.

Sledeća protivnica vimbldonske šampionke biće Koko Gaf koja je 2021.  godine u Dubajiu pobedila Vondrousovu u vrlo interesantnom duelu.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Masters u Montrealu, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.