13/07/21 - 09:18h

Pilić: Poludim kad neko krene negativno da priča o Novakovom karakteru

 

Nikola Pilić rekao je za hrvatski “Index” da ne voli kada neko negativno govori o karakteru Novaka Đokovića.


Pilić se slaže sa tim da Novak nema isti tretman kao njegovi veliki rivali, a on smatra da je razlog tome što dolazi iz male zemlje.

– To Hrvati tako vole misliti. Novak dolazi iz male zemlje, nije imao podršku kakvu su imali, recimo, Nadal ili Federeri zbog svog porekla, nikad nije dobio pažnju i priznanje kakvo je zaslužio. Poludim kad neko krene negativno da priča o Novakovom karakteru. To je igrač koji se šali, zabavlja, priča viceve, veseli se i uživa. – rekao je Pilić.

On je zatim napravio paralelu sa Federerom.

– Svaka čast Federeru i estetici njegovog stila, ali kad ga gledaš, vidiš nepomično lice Bastera Kitona. Nikad u karijeri nije ništa promenio. Ako mene pitate, radije ću da gledam igrača koji u sebi ima emociju. Pre nekoliko dana Novak se na Vimbldonu slikao s Pavićem i Mektićem i poslao je poruku kako iz jednog malog podneblja dolaze tri svetska prvaka u tenisu. Naravno da velesilama poput Engleske, Amerike ili Francuske to smeta i da sve to pokušavaju obezvrediti.

Ipak, on smatra da publika počinje drugačije da gleda Đokovića.

– Sve je više onih koji će reći da nema sumnje da je Novak najveći ikad. Jedan engleski novinar je nakon poslednjeg Rolan Garosa napisao neverojatan tekst o Novaku. Bio je to jedan od najlepših i najemotivnijih tekstova o tenisu koje sam ikad pročitao. Ne tako davno tako nešto nije bilo moguće. Bio je to prvi takav test o Đokoviću u zapadnim medijima. Bio sam igrač i znam da neki igrači imaju više navijača, a neki manje. To je u redu, ali nije u redu da ceo stadion aplaudira kad Novak napravi dvostruku grešku. Čak i takvi su sad shvatili da je kvalitet na Novakovoj strani.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.