07/02/22 - 12:16h

Peng: Želim da znam čemu tolika briga? Nikada nisam nestala

 

Kineska teniserka Šuai Peng još jednom je negirala da je optužila nekadašnjeg vicepremijera Vlade Kine za seksualno zlostavljanje.


zimbio.com

Peng je dala intervju za L’Ekip, a taj francuski list istakao je da je razovor vođen u kontrolisanim uslovima. Ona je je govorila na kineskom jeziku, a prevodilac je bio jedan član Olimpijskog komiteta Kine. Takođe, pitanja mu morala biti dostavljena pre samog intervjua.

Na prvo pitanje, koje je bilo vezano za njenu objavu u novembru prošle godine, u kojoj je optužila bivšeg vicepremijera, ona je odgovorila:

– Seksualni napad? Nikada nisam rekla da me je neko seksualno zlostavljao. Ta objava je dovela do ogromnog nesporazuma. Moja želja je da značenje te objave više ne bude iskrivljeno.

Ta objava vrlo brzo je obrisana sa društvenih mreža.

– Ja sam je izbrisala. Zašto? Zato što sam tako želela.

On nije želela da direktno odgovori na pitanje da li je zbog objave imale probleme sa vlastima u Kini.

– Pre svega sam želela da kažem da su emocije, sport i politika tri jasno odvojene stvari. Moji emocionalni problemi, moj privatni život, ne treba mešati sa sportom i politikom.

Mnoge ljude zabrinuo je njen nestanak iz javnosti nakon te objave. Sve je došlo do toga da je WTA suspendovao sve turnire u Kine dok se cela situacija ne razjasni.

– Želim da znam čemu tolika briga? Nikada nisam nestala. Jednostavno mi je mnogo ljudi slalo poruke, među njima i Međunardoni olimpijski komitet. Bilo je nemoguće da odgovorim svima. Kasnije sam sam se čula i sa ljudima iz WTA.

b

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti, Šuai Peng


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.