06/06/24 - 21:40h

Paolini: Videla sam Novakov intervju kada je imao sedam godina, to je neverovatno

 

Italijanska teniserka Jasmin Paolini priznala je da nije imala prevelike snove kada je tenis u pitanju.


Tennis racket

Ona se u četvrtak plasirala u finale Rolan Garosa, što joj je prvo grend slem finale u karijeri.

– Kada sam počela da igram, samo sam uživala, nisam previše sanjala. Kada sam počela da treniram ozbiljnije, želela sam da budem profesionalka. Nisam sanjala o broju jedan, o slem titulama, nikada nisam sanjala tako veliko. Možda sam se nadala da budem u top 10, ali nisam zaista verovala u to. I onda posle nikada nisam razmišljala predaleko – to i nije tako pozitivno, jer treba sanjati, ali ja sam i u mislima uvek išla korak po korak. – rekal je Jasmin i nastavila:

– Za mene je iznenađujuće da vidim Noletov intervju kada je sa sedam godina rekao kako želi da osvoji Vimbldon. Za mene je to nešto neverovatno, ja to nisam mogla, da kao dete već toliko verujem. Ili Janik kada je sa 15 godina rekao da želi da bude broj 1. Ja sam sada ovde i mnogo sam srećna, ali malo sam drugačija osoba.

Italijanka je u polufinalu savladala Miru Andrejevu, dok je pre toga bila bolja od Elene Ribakine.

– Danas sam bila mnogo nervozna… Bilo je drugačije protiv Mire u poređenju sa Elenom.. Izgubila sam od Andrejeve pre mesec dana, veoma je konstantna. Probala sam da lepo udaram loptu, da trčim, da igram poen po poen. Kada sam napravila brejk u prvom setu, odmah sam se osetila bolje, i počela bolje da igram. Moj nivo raste kada imam samopouzdanja, tada više verujem u pobedu, što na kraju pravi razliku. Kada nemaš samopouzdanja, mnogo je teže, ovo je sport čija je suština u mentalnom – kada gubiš, teško je. Kada pobeđuješ, samopouzdanje raste, udaraš dublje, manje grešiš, komforniji si i da rizikuješ.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.