12/10/21 - 20:33h

Otkriveno nameštanje teniskih mečeva

 

Jedan neimenovani holandski teniser otkrio je svoja saznanja o nameštanju teniskih mečeva.


Tennis racket

Prema njegovim navodima, za prevare je saznao pre dve godine preko svog nekadašnjeg dubl partnera, a u njih je uključeno deset tenisera sa ATP tura.

– Delio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspevamo da pokrijemo zahteve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smeštaj, ponekad čak i trenera i salu za trening. Tu se otvorila tema nameštanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kojeg porukama obaveštava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamenu za nekoliko hiljada evra. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri ‘čisti’. – rekao je mladi teniser za NOS i nastavio:

– Nisam želeo da prijavim ovaj slučaj do sada – delimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a delom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme.

On navodi da su u ova nameštanja uključena četvorica tenisera iz Holandije kao i igrači iz Francuske, Španije i Belgije.

Sudske vlasti u Holandiji rekle su da će postupak povodom ovoga biti pokrenut.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.