21/07/22 - 11:30h

“Osećam kao da sam na početku karijere”

 

Austrijski teniser Dominik Tim ove nedelje se takmiči na ATP turniru u Gštadu.


Source: Getty Images AsiaPac

Tim je imao dužu pauzu zbog operacije desnog ručnog zgloba, a na teren se vratio na proleće turnirom u Marbelji, nakon čega je doživeo sedam uzastupnih poraza, a sada se čini da se polako vraća u formu.

– Nije bilo lako ostati pozitivan na proleće. Gubio sam meč za mečom. Takođe, kako sam igrao, to nije bilo dovoljno za nivo igre ovih momaka. Ulazio sam u te duele znajući da nisam u stanju da pobedim, tako da sa mentalne strane nije bilo lako. Na Rolan Garosu sam seo sa svojim timom i rekao im da mi je potreban još jedan blok treninga da bih se vratio na nekadašnji nivo. – rekao je Tim za Sajt ATP i nastavio:

– Osećam kao da sam na početku karijere, svaka pobeda bila je nešto posebno. Stigao sam do četvrtfinala u Bastadu na ATP 250 i to mi mnogo znači. Slično je bilo na početku karijere. Slično je bilo i kada sam počeo da igram. Kada naviknete da pobeđujete, jedna pobeda ne znači previše, ali ne bi trebalo da bude tako. Nivo je tako visok, svi igraju dobro, svaka pobeda bi trebalo da bude nešto posebno i tako se sada osećam.

Koji su mu ciljevi?

– Glavna stvar je da budem na najboljem nivou do kraja sezone. Da igram kao da sam prvi put na terenu i da mislim da sam u stanju da pobedim bilo kog protivnika. To se neće desiti sada ili na US Openu, ali na kraju, to mi je cilj.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.