05/08/12 - 16:39h

Olimpijske igre: Novak, nažalost, ostao bez medalje

 

Novak Đoković nije uspeo da ponovi uspeh sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. On je u borbi za bronzanu medalju bio poražen, posle velike borbe, od Argentinca- Huana Martina del Potra.

Novak je u prvom kolu imao dosta problema protiv Italijana Fabija Fonjinija. Kiša je dodatno otežala posao našem teniseru na startu, pa je tek posle 3. seta uspeo da se plasira u 2. kolo. U drugom kolu smo očekivali uzbudljiv meč protiv Endija Rodika, koji na travi zna da bude nezgodan protivnik. Novak Đoković nije ništa prepustio slučaju, spremio odličnu taktiku protiv Amerikanca i pritom u 2. seta mu prepustio samo 3. gema!

Serbia's Djokovic looks back afer making a point against Roddick of the U.S. in their men's singles tennis match at the All England Lawn Tennis Club during the London 2012 Olympic GamesREUTERS/Stefan Wermuth

Novak Đoković

U trećem kolu je naišao na Australijskog predstavnika, Lejtona Hjuita. Australijanac mu je, kao i Fonjini u prvom kolu, zadao dosta problema. Đoković je enigmu zvanu Hjuit uspeo da reši tek u 3. setu kada mu je u istom prepustio samo jedan gem. U četvrtfinalu je imao težak zadatak, srećom ga je rešio, možda i neočekivano, u dva seta. Protivnik mu je bio Francuz, Žo Vilfred Conga. Conga je imao dosta dug meč protiv Raonića u drugom kolu kada su igrali skoro 4 sata, a krajnji rezultat je bio 6:3, 3:6, 25:23 i to se odrazilo na učinak francuskog tenisera u meču protiv Novaka.

Usledilo je polufinale i duel sa Britancem Endijem Marejem. Njih dvojica su do tog meča igrali 13. puta, a Novak je imao 8. pobede naspram 5. Mareja. Očekivalo se da će publika nositi Britanca u Londonu, nažalost to se i dogodilo i Marej je uspeo da zabeleži i 6. trijumf nad Đokovićem, ali ovog puta je taj trijumf imao veliku težinu. Igralo se “samo” 2.seta, a Novaku je taj poraz teško pao jer je kao glavni cilj za ovu sezonu imao upravo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Sa druge strane pobeda Mareja je izazvala oduševljenje u Britaniji jer će tako domaći teniser imati priliku da se bori za zlato na spomenutim Olimpijskim igrama.

Novak Đoković

U meču za bronzanu medalju, sreća nije bila na strani našeg tenisera. Del Potro je tokom celog meča pogađao linije koje su iritirale Novaka i koji je “sa neba” tražio pomoć, ali to se nije dogodilo. Argentinac je uspeo da trijumfuje u 2. seta i tako sebi i svojoj zemlji donese jednu od medalja sa Olimpijskih igara u Londonu.

Glavu gore Novače, Srbija je i pored toga ponosna na tebe! Slede turniri na kojima ćeš pokazati svoje bolje igre i na kojima će te “Fortuna” pogledati!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   London 2012, Novak Djoković, Olimpijske igre, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
BRANKO August 5, 2012 Odgovori

NEMA VEZE NOLE SRBIJA JE I DALJE UZ TEBE I KAD POBEDA I KAD JE PORAZ!!!! NEMA VEZE BICE BOLJE NA TURNIRU ZA 7 DANA!!! 😀

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.