17/06/22 - 12:51h

“Oduzimanje bodova Vimbldonu je odluka bez presedana”

 

Kevin Anderson govorio je o odluci da se na Vimbldonu ove godine ne dodeljuju bodovi.


– Mislim da je važno da između igrača i grend slemova postoji bolji odnos. Ponekada deluje kao da grend slemovi deluju nezavisno. Koliko god da razumem odluku Vimbldona i neke razloge, trebalo bi da postoji bolja komunikacija. Oduzimanje bodova je odluka bez presedana. – rekao je on.

Kevin je pričao sa nekim ukrajinskim teniserima, među njima i sa Seregejem Stahovskim koji se pridružio vojsci svoje zemlje.

– U razgovoru sa nekoliko igrača koje poznajem, skoro da osećate ličnu vezu. Užasno je i mislim da su pokušaji da se sve okonča veoma važni. Zato mogu da razumem poziciju Vimbldona, s obzirom na značaj događaja. Sa druge strane, teško je igračima. Mnogi od njih neće moći da brane bodove. Mislim da tačan odgovor u ovoj situaciji ne postoji. I u Savetu je bilo mnogo različitih mišljenja o tome šta treba da se uradi. Mislim da je jedna od najvažnijih stvari za igrače da se naša reč više čuje pri donošenju odluka, posebno na grend slemovima. Vimbldon je jedan od najpoznatijih turnira na svetu. Svi pokušavaju da pronađu rešenje.

Andreson je pred mesec dana završio igračku karijeru, ali je ostao na čelu Saveta igrača.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Kevin Anderson, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.