09/07/22 - 15:03h

“Očigledno je da je Novak favorit, ali i Kirjos ima šanse”

 

Mats Vilander govorio je o prestojećem meču između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.


Source: Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Njih dvojica u nedelju se bore za titulu na Vimbldonu.

– Očigledno je Novak Đoković favorit na papiru, ali servis Nika Kirjosa je možda i najbolji još od vremena Pita Samprasa. Teško je shvatiti kako će Novak vratiti većinu tih servisa u igru, ali opet, to je Novak Đoković. – rekao je Vilander i nastavio:

– Sve nekako zavisi od toga kako će Kirjos servirati, ako bude imao sjajan dan, ima šanse. Sa osnovne linije će mu biti veoma teško da se nosi. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kirjos igra dobro da bismo imali sjajno vimbldonsko finale.

I publika može imati uticaj na meč.

– Publika će verovatno biti iza osobe koja ne pobeđuje. Tako je uglavnom. Mislim da će većinom biti uz Kirjosa, jer većina koja bude dođla na finale možda nikad nije ni videla uživo kako on igra. Interesantnije je kako će se Nik Kirjos povezati sa publikom, kakva će biti interakcija. Da li će mu biti potrebno da pobeđuje na početku, da bude pozitivan i priča sa njima, stvarno nemam ideju šta će se dogoditi u smislu govora tela ili koga će publika podržati. Nik će pokušati snažno da servira, a Novak da ga šeta na osnovnoj liniji. Novak ima 20 grend slem titula, ovo mu je 32. finale na 68. slemu, to je nestvaran rekord.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Nik Kirjos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.