04/01/21 - 11:20h

Novi problemi za Australijan open

 

Neko vreme nakon što su se stekli uslovi za održavanje Australijan opena, prvi grend slem sezone naišao je na nove probleme.


Izvor: melbourne sports tours

Naime, penthaus stanovi u „Vestin Melburn“ hotelu predviđeni su za dvonedeljni karantin tenisera i teniserki, ali vlasnici tih stanova, od kojih su neki tu trajno naseljeni, razmatraju da podignu tužbu protiv čelnika turnira.

Razlog za to je što su oni samo mejlom obavešteni o tome da su Vlada i Teniska asocijacija Australije postigli dogovor po kojem će igrači po dolasku u Melburn dve nedelje provesti karantin u ovom hotelu (mogu da izađu dnevno pet sati, samo na trening i terapije).

Oni naglašavaju da se nikada nisu saglasili sa planom, da dolazak stotina ljudi iz različitih delova sveta predstavlja u ovom trenutku neprihvatljiv rizik zajednicu, kao i to da oni pravno imaju prava na oko 30% zajedničkih prostorija unutar hotela.

– Neverovatno je arogantno da su nam priredili takvu zasedu. Ako smo spremni da preuzmemo veliki rizik i da organizujemo Australijan open, onda to mora da bude urađeno na najbezbedniji način – u tom slučaju očigledno ne birate hotel u okviru kojeg su integrisani privatni stanovi. Nije kao da je to jedini hotel u Melburnu. – kaže jedan od vlasnika, Mark Nikolson.

Vlasnici kažu da će tražiti da se za tenisere i teniserke nađe novi smeštaj.

Generalni menadžer hotela Stiven Feringo je, pak, rekao da vlasnici stanova neće imati kontakt sa učesnicima turnira:

– Po dogovoru, stanari u Vestin Melburn hotelu neće imati nikakav kontakt sa onima koji budu došli iz inostranstva – gosti će koristiti zasebne ulaze i liftove. Sprat sa stanarima ostaće samo za njih i neće biti zajedničke ventilacije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari: 1

 
Vojo Forca January 4, 2021 Odgovori

veoma glupo zasto ne nadjete poseban hotel.Zasto terati ljude napolje.Neljudski.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.