30/05/21 - 19:57h

Novčana kazna za Osaku, preti joj diskvalifikacija

 

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da će Naomi Osaka biti kažnjena sa 15.000 američkih dolara zbog toga što se nakon meča prvog kola nije pojavila na konferenciji za medije.


Source: Matthew Stockman/Getty Images

Druga teniserka sveta je nedavno saopštila da neće držati konferencije za medije jer veruje da time štiti svoje mentalno zdravlje.

Ona je u prvom kolu pobedila Patriču Mariju Cig, a potom se nije pojavila na konferenciji.

Rolan Garos je zajedno sa ostala tri grend slem turnira objavio saopštenje u kojem se navodi da će Japanka, ukoliko bude ostala pri ovoj odluci, moći da snosi i veće posledice.

– Naomi Osaka je prethodne srede saopštila putem društvenih mreža da neće učestvovati na konferencijama za medije tokom Rolan Garosa. Posle te objave, organizatori su je zamolili da razmisli o svom stavu i bezuspešno su pokušali da razgovaraju sa njom kako bi proverili njeno stanje i razumeli specifičnost problema koji ima. Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open zajedno su joj se obratili kako bi proverili kako je i kako bi joj pružili podršku, jer brinu o mentalnom zdravlju svih igrača i zagovaraju debatu povodom ovog pitanja.

Naomi Osaka je danas odlučila da ne ispoštuje obavezu da se pojavi na konferenciji za medije. Sudija joj je zbog toga izrekao kaznu od 15.000 američkih dolara, u skladu sa članom III H. Kodeksa ponašanja.

Obavestili smo Naomi Osaku da se, ako nastavi da ignoriše svoje obaveze tokom turnira, izlaže mogućim težim posledicama. Ponovno kršenje pravila može da dovede do diskvalifikacije sa turnira (član III T. Kodeksa ponašanja), kao i do pokretanja istrage koja može da završi izricanjem značajnih novčanih kazni i suspenzijom sa narednih grend slemova (član IV A.3. Kodeksa ponašanja).

Nema ničeg važnijeg nego da se pobrinemo da pojedini igrač nema prednost u odnosu na ostale, što je nažalost slučaj u ovoj situaciji. Želimo da poboljšamo svaki aspket života igrača, uključujući i saradnju sa medijima. Ali smatramo da se to postiže samo kroz poštovanje i konstruktivne diskusije. – stoji u saopštenju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Naomi Osaka, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.