14/04/22 - 14:45h

“Novaku nije bilo dobro pre nego što je došao u Monte Karlo”

 

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević otkrio je da je sprski as bio bolestan pred put u Monte Karlu.


Source: Getty Images North America

Novak je u prvom meču u Monte Karlu doživeo poraz od Alehandra Davidoviča Fokina, a Goran je rekao da od ovog turira nije mnogo ni očekivao.

– Nije mu bilo dobro pre nego što je došao. On je bio bolestan. Recimo da nije sposoban sto odsto da se takmiči. Pre svega u ovoj situaciji. Pre tri nedelje nije smeo da igra ovde zbog odluke Covid-a. Onda je Francuska otvorila i njemu je dozvoljeno. I psihički je teško. Možete igrati do polufinala. Ali ne možete se pripremiti na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. I, da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali on će ići na Otvoreno prvenstvo Francuske za pet-šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman. – rekao je on za “Ubitennis”.

Na pitanje da li je Novak, da je pobedio Davidoviča Fokinu, mogao da ide do kraja turnira, Ivanišević je odgovorio:

– Nikad se ne zna. Ovaj momak je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvek nađe način da pobedi, uvek nađe način da se izvuče iz nevolje. Otprilike juče, pre svega, trebalo je da dobije drugi set sa 6-0. Imao je brejk lopte i gem poene. Izgubio je mnogo energije. Ali on će pronaći izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča pre ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu gde je stigao do finala, a zatim je osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske. Tako da nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i on će pronaći svoj put.

On je rekao da nije ubeđivao Đokovića da se vakciniše.

– To je njegov život, njegova odluka. Rekao je da će rizikovati karijeru. Volim ga još više zbog toga jer stoji pri onome što je rekao. Jedini je koji kaže šta misli – neki jedan dan kažu jedno, drugi dan drugo. On je od starta direktan. Nadam se da će pandemija prestati, kao i da će se SAD otvoriti kako bi mogao da igra na US openu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.