03/06/20 - 11:59h

“Novakova želja se ispunila, ovo će biti teniski spektakl”

 


Nekadašnji teniser Goran Ivanišević pričao je o regionalnoj seriji turnira “Adria Tour” u organizaciji Novaka Đokovića.


Foto: Getty images/Clive Brunskill

Prvi turnir igra se u Beogradu 13. i 14. jula, dok će se vikend nakon toga takmičenje preseliti u Zadar.

– Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dozvoljeni. Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu. – rekao je Ivanišević za “Večernji list”.

On je naglasio da je ovaj turnir velika stvar za Hrvatsku.

– Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svetlu, kao zemlju oslobođenu koronavirusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dođu iz inostranstva biti veoma zadovoljni.

Goran je uveren da će ovo takmičenje biti teniski spektakl.

– Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i ‘Adria Tour’. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Adria Tour, Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.