20/07/21 - 17:57h

“Novakova ideja da osnuje PTPA nije bila dobra”

 

Direktor turnira u Gštadu Džef Kolet rekao ja osnivanje nove acocijacija igrača od strane Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila nije bila dobra ideja.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

PTPA je osnovala kako bi igrači imali veću moć odlučivanja, kao i da bi i niže rangirani imali više jednakosti.

Kolet je intervjuu za švajcarski list “Bazler Cajtung”, između ostalog, rekao:

– Problem je što svi žele da bude u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće

“Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo hteli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali prijekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći..

Na pitanje da li je nova asocijacija (PTPA) potrebna, on je odgovorio:

– Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.