21/10/20 - 11:32h

“Novaka ne volimo koliko Rodžera, ali ako obori rekorde, prestaćemo da se lažemo”

 

Francuski teniser Žil Simon komentarisao je “trku” za najboljeg igrača svih vremena.


zimbio.com

Francuz smatra da mnogo toga zavisi od toga da li će Đoković i Nadal uspeti da obore rekorde Rodžera Federera.

– Ako Rodžer Federer uspe da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, pre svega, nisu dobri kao Rodžer. Zbog toga priča o GOAT-u dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnnogi veruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne – to će mnogima razbiti šablon razmišljanja. – istakao je Simon i rekao da veruje da narod više voli Švajcarca nego srpskog tenisera:

– To je sve zato što mi Novaka ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača.

Simon je napravio paralelu između Đokovića i Federera.

– Da, saglasni smo da je Federerova igra najlepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đoković možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan. A, ako ga on prestigne po grend slem trofejima što je, u principu, ono što je najbitnije, onda više nećemo smeti da se krijemo. Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dečak kojeg teraju da igra kao Federer kaže: ‘Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 Slem igrajući drugačije od njega’.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti, Žil Simon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.